Image Alt

Hondenmassage

Bij massage denken we vaak aan heerlijk ontspannen, we denken aan een spa met heerlijke geuren, kaarsjes en zachte muziek, een heerlijke verwennerij voor ons lichaam en even helemaal tot rust komen. Maar wist je dat massage zoveel meer doet? Het heeft heel veel positieve effecten op zowel de mentale als lichamelijke gezondheid. Dus ook bij onze honden!

Waarom een hondenmassage? Klinkt raar he.. of klinkt het heel luxe.. of juist overdreven? Nee, zeker niet. Hondenmassage kan heel veel voordelen opleveren voor je hond. Ook honden kunnen overprikkeld raken door bijvoorbeeld stress of pijn net zoals bij mensen. Het lichaam en de geest raken dan uit balans. Voor de hond niet fijn maar ook niet voor jezelf, om je hond zo te zien. Je weet niet waarom je hond zo doet of waarom de hond zo is. 

Door massage leren we de hond uit zijn hoofd komen waardoor het lichaamsbewustzijn wordt vergroot. We verlichten pijn en geven de hond een aangenaam gevoel. De hond leert te ontspannen en de pijn (als deze er is) kan worden verlicht. De balans komt terug en de hond gaat zich weer lekker in zijn vel voelen.

Mankeert je hond helemaal niets dan is een algehele ontspanningsmassage natuurlijk super fijn voor je hond. Want wie is er nu niet gek op, heerlijk ontspannen!