Image Alt

Werkwijze Hondenmassage

Vooraf aan het eerste consult ontvang je een uitgebreid intakeformulier. Om een goed beeld te krijgen, ontvang ik graag meer informatie over jouw hond, de klacht en/of vraag, zijn/haar gedrag, jullie leefsituatie en zijn/haar gezondheid.

Eerste consult
Tijdens het eerste consult bespreken we het ingevulde formulier. Daarna zal ik een observatie doen van je hond. Hierbij kijk ik naar het lichaam van jouw hond in stand en beweging. Daarnaast zal ik een palpatie doen, waarbij ik zijn/haar lichaam bevoel op aandachtsgebieden. Daarbij kijk ik goed naar de signalen van jouw hond en hoe hij op mij reageert. Dit geeft mij genoeg informatie voor een behandelplan. Vervolgens laat ik je hond kennismaken met massage.

Om een vertrouwensband op te kunnen bouwen, blijf ik binnen de grenzen van je hond. Dit betekent dat ik soms creatief te werk moet gaan, door bv. een spelletje tussendoor te doen, een pauze in te lassen of in sommige gevallen de sessie heel kort te houden.

Vervolgsessie(s)
Naast de massage die ik in de vervolgsessies toepas, leer ik jou ook een aantal technieken om zelf je hond te kunnen masseren.
Je zult merken dat het regelmatig herhalen van de massage zorgt voor een beter resultaat.

Locatie
De massagesessie(s) zal (zullen) plaatsvinden bij jou thuis. Voor de hond is dit een vertrouwde plek en dus prettig.